Kyrenia

Kyrenia, Zýmē, San Pietro il Cariano, Verona

“Vi har bara ett liv att förverkliga de idéer vi tror på. Vi får inte låta det gå förlorat."

Celestino Gaspari, 2021

Namnet Kyrenia – sjöjungfru – kommer från det antika Grekland, vinodlingens europeiska vagga. Kyrenia var namnet på de fartyg som transporterade vinamforor över havet från Grekland till Italien.  Kyrenia-projektet lanserades tjugo år efter det att Celestino Gaspari startat vintillverkning under namnet Zýmē. Kyrenia är ett eget varumärke och en serie viner i Zýmē’s sortiment. Kyrenia lanserades för att svara mot två behov: dels att vara ett steg framåt i utvecklingen av Zýmē -viner, dels för att tillgodose den ständigt växande efterfrågan på fruktiga, harmoniska och lättillgängliga viner.  Vinerna i serien Kyrenia utmärker sig genom sin lätthet och livlighet. De är fruktiga, eleganta och lättdruckna. Zýmē’s filosofi genomsyrar även vinerna i serien Kyrenia: att behålla respekten för traditionen och att ta hand om vingårdarna och tillverkningen av vin med stor omsorg och sakkunnig hand. "Samtidigt” – säger Celestino – “skall Kyrenia bidra till att höja den kvalitativa ribban för Zýmē-produkter".

Läs mer

Vino Conoscenza är stolta över att representera Celstino Gasparis Kyrenia-viner i Sverige från våren 2024.  Med Kyrenia lanserar vi Vino Conoscenzas tolkning av “B-in-B”, “Bottle-in-Box”, eller på ren svenska “F-i-L”, Flaska i Låda. Vårt syfte är att behålla ett brett sortiment, och kunna erbjuda högkvalitativa viner till ett bra pris, både till privatkunder och restaurang.

Vinmakaren Matteo Mazzoldi tillsammans med Celestino Gaspari

KYRENIA
RIPASSO

Årgång: 2019
Art. nr. 71563
Pris: 266 kr
Alkoholhalt: 13 %
Restsocker: 3 g/l
Syra: 5,8 g/l
Torrsubstans: 28 g/l
Sulfiter: 110 mg/l
Läs mer: Vinfaktablad

KYRENIA
AMARONE

Årgång: 2018
Art. nr. 71008
Pris: 525 kr
Alkoholhalt: 15 %
Restsocker: 4 g/l
Syra: 6 g/l
Torrsubstans: 31 g/l
Sulfiter: 110 mg/l
Läs mer: Vinfaktablad

KYRENIA
BIANCO

Årgång: 2020
Art. nr. 72795
Pris: 180 kr
Alkoholhalt: 12,5 %
Restsocker: 2 g/l
Syra: 6,5 g/l
Torrsubstans: 20 g/l
Sulfiter: 90 mg/l
Läs mer: Vinfaktablad